Istorijos įkvėpta rafinuota lietuviška virtuvė

Istorijos įkvėpta rafinuota lietuviška virtuvė

Slinkite žemyn

Sveiki atvykę į istorinį Jurgio Ertlio namą. Šeimos restorane pasakojame ir ragaujame kulinarinę Lietuvos istoriją nuo pat viduramžių – autentišką, rafinuotą ir stebinančiai turtingą. 

Istorijos ir metų laikų įkvėptas meniu

Didinga gastronominė istorija nusipelno rafinuoto pasakojimo. Restorano įkūrėjas ir virtuvės šefas Tomas Rimydis istorinę virtuvę ir bajoriškus jos skonius dekonstruoja derindamas tai, kas sena ir nauja, sentimentalu ir netikėta. Lietuviška virtuvė visada buvo atvira kulinariniams vėjams iš visos Europos, todėl įtakingų dvarų stalus kadaise nukloję patiekalai šeimos restorane atgyja šiuolaikinėmis, vakarietiškų madų įkvėptomis interpretacijomis.

Kaip ir anuomet, taip ir dabar, miestiečiams bei Vilniaus svečiams siūlome tik tai, kas sezoniška. Kartu su lietuviškais metų laikais kintantis meniu apsiriboja produktais, kuriuos galima nuskinti vietinio ūkininko darže, sumedžioti lietuviškoje girioje ar sužvejoti čia pat esančiame vandens telkinyje.

Senojo žemyno gėrimų tradicijos

Sako, pirmieji rašytiniuose šaltiniuose įamžinti lietuviški receptai buvo gėrimai – jiems savo pasakojimuose skiriame atidų dėmesį.

Autentiški skoniai meniu derinami su vynu – europietišką jo skonį bajorai ir miestiečiai pamėgo iškart po krikščionybės priėmimo. Tradicijų neišsižadame ir mes. Vynraštyje rekomenduojame senojo žemyno gėrimus su tikromis kilmės istorijomis ir ūkininkų palikimu.

Gastronominius atradimus praturtina ir vietos gėrimai. Meniu rasite čia pat gamintą lietuvišką midų, vietinių daryklų alų ir kitus distiliuotus gėrimus.

Dažniausiai užduodami klausimai

Svečius vakarienėms priimame nuo pirmadienį - šeštadienį, nuo 17 valandos. Pirmadieniais–ketvirtadieniais patiekalus degustuojame iki 22 valandos, penktadieniais–šeštadieniais – iki 23 valandos. Pusryčiai ir pietūs restorane netiekiami. Susitarus iš anksto, didesnėms grupėms duris restorano duris atveriame ir kitu laiku.

Restoranas yra įsikūręs Vilniaus senamiestyje, todėl atskiros automobilių stovėjimo aikštelės čia nėra.

Mums rūpi kiekvienas svečias, todėl apie alergijas ir mitybos reikalavimus prašome informuoti mažiausiai prieš 2 dienas iki apsilankymo. Nespėjus to padaryti, vakarienės metu bus tiekiami įprasti patiekalai.

Dovanų kuponą įsigyti kviečiame restorane arba užpildant dovanų kupono užsakymo formą.

Meniu atnaujiname kartu su metų laikais, keturis kartus per metus.

Restorane laukiami ir mažieji lankytojai. Tikimės, kad jų užimtumu pasirūpins kitų svečių atžvilgiu supratingi tėvai ar globėjai.

Apgailestaujame, tačiau svečių su augintiniais nepriimame.

Restorane kviečiame švęsti įvairias šventes: gimtadienius, sukaktuves, vestuves ar krikštynas. Visgi, svečių prašome supratingumo dėl triukšmo – restorane gyva muzika nėra galima.

Restorane įprastai skamba tik foninė muzika.

„Ertlio name“ taisyklių aprangai netaikome, tačiau visada džiaugiamės svečių noru vakarienei pasipuošti.

Šis tinklalapis naudoja slapukus.   Sužinoti daugiau