LT

|

EN

Apie mus

Sveiki atvykę į Ertlio namą. Unikalią šeimynišką erdvę, kur rafinuota istorinė lietuviška virtuvė skoningai dera su šiuolaikine kultūra ir technologija.

Lietuviška istorinė virtuvė pasižymi sezoniškumu: į stalą patiekiama tai, ką tuo metu galima nuskinti darže, sumedžioti girioje, sužvejoti upėje ar ežere. Taip pat neatmetamos ir savo laikmečio kulinarinės mados bei tendencijos: lietuviška virtuvė visada atvira kulinariniams vėjams iš Vakarų ar Pietų Europos, o Lietuvoje įsikūrusių tautų patiekalai taip pat netruko tapti savais. 

Kruopščiai išstudijavę dvarų bei vienuolynų archyvuose rastus receptus, išgvildenę Lietuvos „kuchmistrų“ paslaptis atkūrėme autentiškus viduramžių, renesanso ir baroko epochų patiekalus ir juos šiuolaikiškai interpretavome. Atvykę į restoraną galite mėgautis patiekalais, kurie galbūt puikavosi ant vakarienės stalų įtakingų dvarų menėse ir kuriais mėgavosi patys Radvilos – svarbios ir svarios personos to meto Europoje.

Jurgio Ertlio, mūrininkų ir dailidžių cecho magistro XVII a. statytame name istoriją pažinsite kitaip – ne per muziejų, knygas ar gidų pasakojimus. Čia autentišką istoriją įkvėpsite, užuosite, ragausite. Stebėsitės, gėrėsitės, atrasite iš naujo ir mėgausitės. Ertlio name nusiteikite neskubėti – skuba aukštuomenei nepritinka. Degustacinės vakarienės metu, vertindami unikalius patiekalus ir jais mėgaudamiesi būtinai rasite laiko pabendrauti su šeima, draugais ar kolegomis – tokios minutės ir valandos bus ypač vertingos ir įsimins ilgam.

Nekantriai laukiame pasidalinti su jumis savo atradimais, pamirštos istorijos įdomybėmis ir bajoriškai kokybiškai praleistu laiku.